از چه اینترنتی برای برگزاری کلاس های آنلاین استفاده کنم؟
این روز ها، یکی از دغدغه های اصلیِ معلم هایی که به صورت آنلاین تدریس می کنند این مسئله است که: “خدا کنه اینترنتم در حین کلاس قطع و مشکل ساز نشه!” جالب این که قطعی و کیفیت اینترنت فقط مختص کشور ما نیست و حتی در بعضی کشور های پیشرفته هم این دغدغه برای عموم و همچنین معلم ها وجود داره.
برای رفع مشکل قطعی اینترنت تا حد زیاد، و توانایی برگزاری کلاس های با کیفیت تر و موثر تر، راه حل های ساده، متنوع و مقرون به صرفه ای وجود داره که در این مقاله به دو مورد اشاره می کنم.
1- اینترنت سیم کارت
بهترین و موثر ترین راهکار، استفاده از اینترنت سیم کارتی به جای اینترنت ADSL هست. چون در مقایسه با اینترنت ADSL، هم سرعت انتقال اطلاعاتش به مراتب بالاتر هست و هم پایداری بیشتری داره و به ندرت قطع و وصل میشه. در واقع از اونجایی که اینترنت سیم کارتی برای برقراری ارتباط تصویری طراحی شده، سرعت آپلود و دانلود اطلاعات در اون تقریبا به یک اندازه هستند. در حالی که در اینترنت ADSL، سرعت آپلود اطلاعات تقریبا یک هشتم سرعت دانلود هست. به همین دلیل هست که وقتی با اینترنت ADSL کلاس برگزار می کنیم، معمولا زمانی که وبکم روشن می کنیم یا فایل ویدیویی پخش می کنیم، اینترنت دچار اختلال و قطعی میشه.
پیشنهاد می کنم برای اینکه از اینترنت سیم کارت استفاده کنید و همیشه و همه جا خیالتون راحت باشه که مشکل اینترنت نخواهید داشت، حتما یک مودم یا مودم-روتر سیم کارتی یا به اصطلاح “مودم 4G/5G” و سه سیم کارت (همراه اول، ایرانسل، رایتل) تهیه کنید.
سوال 1: چرا 3 تا سیم کارت؟
پاسخ: به یک دلیل واضح. چون همونطور که می دونید و احتمالا تجربه کردید، در مناطق مختلف و بعضا در یک منطقه ثابت هم، قدرت پوشش سیم کارت های مختلف متفاوت هست! بعضی جاها، به عنوان مثال، پوشش اینترنتی ایرانسل بهتر و بعضی جاها پوشش اینترنتی رایتل می تونه بیشتر باشه. اصلا بعضی روز ها در محل خونه یا دفتر کار، احتمال داره همراه اول بهتر اینترنت رو پوشش بده و بعضی روز ها بقیه اپراتور ها! پس در نتیجه برای اطمینان خاطر و همچنین برای اینکه توی مسافرت هم بتونید کلاس هاتون رو با قدرت برگزار کنید، توصیه می کنم که هر سه سیم کارت رو تهیه کنید.
سوال 2: هزینه این راهکار زیاد نیست؟
پاسخ: اگر معلمی هستید که تدریس شغل و منبع اصلی درآمدتون هست، خیر، نه تنها این راهکار هزینه زیادی نداره و این ها از ابزارهای اولیه و لازم برای تدریس آنلاین هستند، بلکه باعث میشه دانش آموز ها کلاس های شما رو با اطمینان و تمایل بیشتری ثبت نام کنند چون آگاه هستند که در طول کلاس به مشکل اینترنتی از طرف شما بر نخواهند خورد.
به علاوه، مودم و سیم کارت هایی که تهیه می کنید سال های سال مورد استفاده قرار می گیرند و کاملا مقرون به صرفه هستند. قیمت هر سیم کارت اعتباری اپراتورهایی که نام بردم در حال حاضر حدود 20 الی 30 هزار تومان هستند. یعنی با کمتر از 100 هزار تومان شما می تونید 3 سیم کارت تهیه کنید. مودم ها یا مودم-روتر ها هم در انواع و کیفیت های مختلفی (مودم هایی که اندازه یک فلش مموری هستند و به ورودی USB وصل می شوند تا مودم های رو میزی) وجود دارند و قیمتشون هم در حال حاضر می تونه از چندصد هزار تومان تا 3-4 میلیون تومان متغیر باشه (همونطور که گفتم با توجه به اینکه سال های سال میشه ازشون استفاده کرد بسیار مقرون به صرفه هستند).
یکی از مودمهایی که از کیفیت قابل قبولی برخورداره مودم-روتر Tp-link AC 750، مدل Archer MR 200 هست که شما میتونین از این مودم و یا مودمهای دیگه با کیفیت مشابه استفاده کنین.
سوال 3: بهتر هست بصورت wireless به اینترنت وصل بشم یا با سیم LAN؟
پاسخ: قطعا، چه با اینترنت سیم کارت و چه با ADSL، استفاده از سیم LAN نتیجه بهتری داره، چون حداقل Noise یا اختلال اینترنت رو تا حد زیادی از بین می بره و کمک میکنه که اینترنت یکپارچه تر و پایدارتری داشته باشید (شکل زیر).
https://www.jefftk.com/p/ethernet-is-worth-it-for-video-calls
2- هات اسپات
راهکار دوم، وصل شدن به اینترنت تلفن همراه یا به اصطلاح “هات اسپات کردن” هست. این راهکار از اون جهت که نیاز به خرید تجهیزات نداره بسیار مقرون به صرفه است. ولی محدودیت ها و مشکلاتی هم داره:
– سیم کارتی که توی تلفن همراهتون هست شاید همه جا پوشش خوبی نداشته باشه،
– شارژ گوشی محدود هست و نمیشه مدت زمان زیادی ازش استفاده کرد. اگر هم دائم گوشی رو به شارژ بزنیم، عمر مفید گوشی کم میشه،
– در حین برگزاری کلاس امکان تماس با شما وجود داره که باعث می شه اینترنت مختل شه و یا ارتباط قطع شه.
من به شخصه این راهکار رو فقط برای مواقع خاص (همراه نداشتن مودم سیم کارت، کار نکردن اینترنت اصلی، و مواردی مشابه) و به عنوان “پلن بی” پیشنهاد می کنم، نه به عنوان راهکار موثر و کارا!
برای اینکه بدونید قبل از خرید سیم کارت چه مواردی رو باید مد نظر داشته باشید، مقاله “برای کلاس های آنلاین سیم کارت همراه اول بگیرم یا ایرانسل یا رایتل؟” رو مطالعه کنید.
درباره آرین فلاح
به معلمها و علاقمندان تدريس انگليسى كمك مىكنم معلمهاى بهترى شوند، تدريس موثرتری داشتهباشند و درآمد بيشترى كسب كنند.
نوشته های بیشتر از آرین فلاح1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
موافقم با محدودیت ها ولی هزینه میبره خرید مودم و سیم کارت و دانش کافی دلشتن